diumenge, 20 de febrer del 2011

El projecte dels bojos: un musical en estat pur.

Feia temps que no anava al teatre tant venut, però com que m'agrada el teatre musical m'hi vaig arriscar, animat per la dona d'un amic meu que també és amiga meva...en fi, deixem els detalls i centrem-nos en el que va ser l'experiència.

Per començar, l'Almeria Teatre havia canviat la distribució del pati de butaques a la que em tenien acostumat en d'altres funcions. A l'escenari, els músics en viu simulant el carrer. Al bell mig del pati de butaques, l'espai del bar vingut a menys "El Voilà", que reunirà tota una colla de personatges que aniran farcint dramaticament la trama, amb la situació i les aspiracions dels personatges. Seràn aquests personatges, a través de les seves cançons que evoquen records i emocions, els que ens aniran portant més enllà de l'espai en que es troben, regirant en les seves emocions i construint un mirall d'emocions en els quals qualsevol ésser humà s'hi pot veure reflexat d'una manera o una altra.

L'espectador sentirà aviat força empatia amb els personatges, tots ells fabulosament interpretats per un repartiment boníssim i treballats per una direcció tripartita que sembla una, la qual aprofita l'espai i el gest de manera sorprenent. Evidentment, tot això no surt gratuitament, sinó que és el fruit del treball d'actors i directors en un procés creatiu que es veu i transpira moltíssima feina al darrera.

Deixo la música per al final, però no en un lloc menor, perquè per a mí és de primera línia. Comença de manera convencional, i a mesura que avança l'obra es va transformant en més valenta, fins i tot de vegades amb uns punts atonals que li donen un aspecte únic.

Felicitats a La Barni per la creació d'aquest espectacle i a l'Almeria Teatre per la seva aposta en aquest projecte. Tots som necessaris en portar el teatre musical fet dignament i sense grans sorolls a un futur prometedor: actors, escriptors, músics, directors, programadors i teatres. I aquesta és una obra que clarament està orientada en aquesta direcció.

Web de l'Almeria Teatre
Web d' "El projecte dels bojos"
Notícia sobre "El projecte dels bojos" a Todomusicales.com
Notícia sobre "El projecte dels bojos" a Broadwayworld.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada