diumenge, 17 d’abril del 2011

Entrevista a Roger Pera i Xavi Casan sobre "In on It"

Disseny: Filip Aster (foto: Martí Fradera)


En el món actual del teatre a Barcelona es pot trobar de tot: bo i dolent. I això no depèn dels diners invertits en l'espectacle, sinó de la manera en que l'esforç i la qualitat inicial dels diferents elements s'utilitzen. I és que aquí s'han ajuntat no tan sols uns bons “elements inicials”, sinó que s'han utilitzat amb intel·ligència des del moment en que el mateix autor, Daniel McIvor, va concebre l'obra. Un text fabulós (gran èxit al Festival d’Edimburg del 2000) i una boníssima matèria prima per a començar.

Però com en el món culinari, no tot és la massa ni la base, si no hi ha un bon tractament del conjunt a posteriori. I això és el que ha fet el director Òscar Molina sobre text traduït del Gerard Vàzquez amb aquests dos autèntics “monstres” de l'escena, com són el Xavi Casán i el Roger Pera. Dos actors de sobra coneguts, i que ens tornen a sorprendre amb aquest muntatge totalment minimalista: dues cadires, dos actors i una jaqueta. Nomès ells dos, acompanyats d'una impressionant il·luminació del Dani Gener, ens fan viatgar tant cap els diferents personatges i situacions com també a través del temps. És aquesta la grandesa de l'espectacle: com aconsegueix que en tot moment l'espectador sàpiga a qui encarnen els actors a cada moment, i en quin moment de la narració els interpreten.

"In on It" va començar al Versus Teatre com a una aposta prometedora i interessant. Ara arriba al Teatre Gaudí per un temps limitat (4 setmanes) per a permetre que els que no van gaudir de l'estrena hi puguin anar, i els que la van veure, repeteixin. Perquè és un espectacle que dóna per molt. No us el podeu deixar perdre.





Off Barcelona” va anar ahir al Teatre Gaudí a parlar personalment amb els actors ,i això és el que ens han explicat de l'obra. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada