dilluns, 11 d’abril del 2011

"Midnight Cabaret", a la Sala Muntaner

La seva acollida a l’escena barcelonina va ser més que bona, donat que van poder estar a tres teatres diferents en una mateixa temporada. Això, si més no, és un rècord.

Però les germanes Torras no s’han aturat aquí, ja que ara tornen (aquest cop a la Sala Muntaner) amb un text propi. L’obra, que s’anomena “Cabaret de Mitjanit” (o Midnight Cabaret) esta escrita per una de les cantants, la Maria Torras, i el pianista de l’espectacle, Juli Rodríguez, el qual també va col.laborar com a músic en l’anterior muntatge de la compañía M&M, Wonderful Sounds. Compta, a més, amb la direcció de Roger Pera, que, tot i que no actúa, ha prestat la seva veu en off a l’obra.

            L’espectacle, de durada correcta, ens permet veure l' evolució de les seves dues protagonistas, Marta i Maria Torras, que aquest cop mostren, a més de les seves magnifiques veus, un poc més de la seva vessant artística, com és la interpretació. I és que és així com les hem de veure, com a actrius-cantants, com els agrada que les considerin. Dins d'una historia que pot semblar més o menys comuna, veurem com les dues actrius ens parlen de les grandeses i les misèries del món de l’espectacle, del que es pot arribar a fer per triomfar i passar per damunt de tot (i de tots) per a aconseguir un lloc fins i tot en el local del que ens parla l’obra, que no sembla de renom a primera vista.

            Podem des d’aquí extrapolar els fets i portar-los a la vida mateixa: la Jane i la Norma esdevenen amigues, però també enemigues. La que havia estat puntal i ajuda esdevé un destorb que convè eliminar quan ja no és de menester. La grandesa i la mediocritat dels personatges (i de les persones) es demostra en els moments clau: tant quan s’està a dalt com quan s’està  a baix. I cal mostrar generositat en ambdós casos.

            Una historia per a reflexionar, no?

            “Endavant germanes, Maria i Marta”, com deia en Pep Parés el dia de l’estrena de “Magnífics Sons” al Teatre Gaudí. Endavant.

Us deixem un fragment publicat al blog del mateix espectacle i fet pel nostre blog.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada