diumenge, 14 de desembre del 2014

El musical "Somriures i Llàgrimes", per fi en català.



Per primer cop podrem gaudir de la representació del conegut musical "Somriures i Llàgrimes" en català, dirigit per Maria Torras i amb adaptació de la mateixa Maria Torras i Juli Rodríguez.

El musical, força popular, ens explica la historia de la Maria (Maria Torras), una jove novícia que no s'acaba d'adaptar a la vida monacal. La mare abadessa (Marta Torras), decideix que es prengui un respir i l'envia com a institutriu amb la família Von Trapp, composta per un vidu capità (Albert Muntanyola) amb set fills. Allà, la Maria provarà que el capità aprengui a estimar i a ser estimat pels seus fills, intentant que tothom surti de la disciplina militar amb la qual el capità ha impregnat fins i tot a la seva família.

La posada en escena és força resolta, ja que s'ha sabut adaptar a la forma peculiar de la Sala Gaudí, i si a això sumem la fabulosa (com sempre) il.luminació de Dani Gener, aquesta adaptació resulta més que recomanable.

Cal destacar les actuacions de la Maria Torras i de l'Albert Muntanyola, que s'entenen perfectament damunt l'escenari, amb dues veus contrastades i amb caràcter que enamoren.

De la resta d'actors (més de 25!) que completen la representació cal destacar la Marta Torras (amb dos papers molt diferents i que manifesten la seva vessant tant còmica com dramàtica) i a un Enric Cusí força còmic, que a més fa fluïr les escenes d'una manera molt àgil i participativa amb el públic. També la Marta i l'Enric formen una parella amb molta química a l'escenari.

Tots els actors estan fabulosos, i em deixaré a algú segur, per això no hi poso tots els noms. Dels nens destacar els moments en que tots junts canten "Edelweiss" i el duet entre Liesl Von Trapp (Naiomi Weiler) i Rolf (Carles Pulido). I, evidentment, les que aclaparen les mirades del públic, les dues actrius que fan el paper de la petita Gretel Von Trapp (Itziar Perez de Acha Fitera i Laura López).

Un musical més que recomanable, que tot i no tenir la llargada del musical original (la qual cosa és ideal per a un públic familiar i per a introduïr els més petits dina l'apassionant món del musical) us farà pasar una hora i mitra de molts somriures i alguna que altra llàgrima.

Per a més informació (hi ha també sessions matinals) feu un click aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada